Tort in 2 culori

de silvi0ara in Torturi, 14 Feb 2010 | 5703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 de biscuiti Petit Beurre
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g iaurt
  • 500 g smantana 12% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita ness
  • 1 1/2 plic gelatina de la Dr.Oetker
  • visine din compot pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in 2 culori:

Mai intai se lasa la inmuiat gelatina in 300 ml apa rece.

Biscuitii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit (sa fie lichid). Se ia o forma rotunda de tort cu fundul detasabil, se pune in forma o folie de plastic alimentar si se umezeste cu apa. Pe fundul formei se aseaza biscutii presandu-i bine cu mana. Apoi ne apucam de crema.

Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul, smantana, zaharul (eu am folosit zahar brut din trestie de zahar), vanilia si se omogenizeaza compozitia. Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana. Se imparte compozitia in 2 boluri, intrunul dintre boluri se adauga ciocolata topita si lingurita de ness, se amesteca bine.

Batem frisca spuma iar apoi o adaugam in mod egal in cele 2 creme, amestecand usor de jos in sus (pastram si putina frisca pentru ornat tortul). Pe blatul de biscuiti se aseaza cate 2 linguri de crema alba si neagra, dinspre mijloc spre exterior. Se niveleaza frumos si se baga tortul la frigider pentru 2 - 3 ore. Se scoate si cu grija se aseaza pe platou si se trage afara folia de plastic. Se orneaza cu frisca si visine din compot, sau dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

14.02.2010, 18:39

de frumoasa felioara!parca sunt 2 ochi care ma privesc si ma indeamna sa-l testez;

Teo 1

14.02.2010, 18:41

''sprancenele'' verzi lipsesc de pe tortul intreg?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ultimate chocolate cake